top of page

Bedrijfsverlichting

Bijgewerkt op: 26 sep. 2022

Goede bedrijfsverlichting in en rond het bedrijf is belangrijk. Bij het creëren van een bedrijfsidentiteit en het promoten van uw bedrijf is verlichting zeker een onderdeel. Met de juiste verlichting creëert u niet alleen de juiste sfeer en een goede klantbeleving. U zorgt ook voor welzijn voor uw medewerkers en bezoekers, maakt het werken efficiënter maar zorgt ook voor een professionele uitstraling van uw bedrijf.


Wat u kunt bereiken met de juiste verlichting en de uitwerking hiervan, dat is de taak van onze lichtadviseur. Aan de hand van uw wensen en ideeën zal deze een lichtplan voor u uitwerken. Hierbij wordt vaak ook een van onze lichtdesigners betrokken. Dit zodat u een functioneel lichtplan krijgt dat een belangrijk onderdeel is van het interieur.


Ieder soort bedrijf vraagt om een andere verlichtingsoplossing. Vaak is het zelfs afhankelijk van het soort ruimte en de werkzaamheden die er plaatsvinden. Daarom geven wij persoonlijk advies en maken we een lichtplan op maat. Iedere toepassing vraagt om een andere oplossing. Over het algemeen betreft het een mix van de vijf verschillende soorten verlichting die we kennen: basisverlichting, functionele verlichting, accentverlichting, decoratieve verlichting en sfeerverlichting. In onze eerdere blog leest u hierover meer.


Verlichting rond uw bedrijf

De verlichting rondom uw bedrijf en het verlichten van uw bedrijfspand laat uw bedrijf opvallen maar zorgt ook voor veiligheid op uw terrein. De verlichting is functioneel, bezoekers kunnen zien waar ze moeten zijn als uw terrein goed is verlicht. Ook zorgt het daarmee voor veiligheid. Maar ook zorgt het voor veiligheid buiten kantoortijden, wanneer er ongenode gasten zich op uw terrein bevinden, dan valt dit meteen op wanneer het terrein goed is verlicht. Een belangrijk onderdeel van de pandverlichting en buitenverlichting is het laten opvallen van uw bedrijf. Een mooi uitgelicht pand met de juiste gevelverlichting ziet er professioneel en aantrekkelijk uit.


De vragen die onze lichtadviseurs en lichtdesigners zichzelf stellen bij het ontwerpen van een plan zijn bijvoorbeeld:

- Vanaf welke zijde moet het pand goed zichtbaar zijn?

- Waar willen we de accenten leggen?

- Hoe verhogen we de veiligheid?

- Wordt er gewerkt met gevelreclame en/of lichtreclame?


Hierbij zijn er verschillende zaken waar we rekening mee houden. Vinden de activiteiten binnen uw bedrijf plaats bij dag of juist ’s avonds of bij nacht? Komen bezoekers met de auto of juist niet. Zijn er speciale zaken op of aan het gebouw waar rekening mee gehouden moet worden. En zo zijn er nog vele soorten vragen. Ook moet er gekeken worden naar wat de identiteit van uw bedrijf is en wat u wilt uitstralen?


Bij het verlichten van uw pand komt veel kijken, daarom is het verstandig u te laten adviseren door een professional. Daarnaast heeft u bij het aanbrengen van verlichting rond uw bedrijf vaak ook speciale verlichting nodig die geschikt is om buiten te gebruiken. In ieder geval raden wij u aan om te kiezen voor Led-verlichting, in deze blog leest u waarom.


Verlichting in uw bedrijf

Naast de verlichting rondom uw bedrijf is ook de verlichting binnen uw bedrijf belangrijk. Dit geldt zowel voor uw medewerkers als bezoekers. Voor uw medewerkers moet er een prettig werkklimaat zijn dat de productiviteit bevordert. Uw bezoekers moeten zich welkom voelen en het gevoel hebben dat ze in een prettige omgeving en aangename sfeer binnenlopen. Dit kunt u onder andere bereiken met de juiste verlichting.


In een bedrijf zijn er vaak verschillende soorten ruimtes met verschillende soorten toepassingen, iedere ruimte vraagt weer om een ander verlichtingsplan. Ruimtes waar u bijvoorbeeld aan kunt denken zijn: kantoren, vergaderruimtes, gemeenschappelijke ruimtes, opslagruimtes, werkplaats, of een ontvangstruimte. Over het algemeen beschrijven we hiermee het bedrijfsleven. Maar er zijn ook andere toepassingen mogelijk bijvoorbeeld bij bedrijven in de volgende sectoren: cultuur en recreatie, fitness en wellness, gezondheidszorg, hospitality, onderwijs en overheid. Ook in deze sectoren hebben wij bij Edison Projectverlichting veel ervaring. Op onze projecten pagina kunt u zien welke projecten wij zoal uitvoeren.


Het is voor ons lastig om alle verschillende soorten ruimtes en de toepassing hiervan te bespreken. Dit is de reden dat wij altijd een plan op maat maken, iedere ruimte in een andere situatie vraagt immers altijd om een specifieke oplossing. Daarom zullen we over een aantal specifieke toepassingen een eigen blog schrijven. Volgende week kunt u in onze nieuwe blog lezen over kantoorverlichting.


Noodverlichting

Graag lichten we nog een specifieke soort verlichting uit. Dit is de noodverlichting, die in ieder pand aanwezig moet zijn, belangrijk is en waarvan de toepassing hetzelfde is. In een noodgeval moet er goede en betrouwbare noodverlichting zijn zodat iedereen het gebouw veilig en snel kan verlaten. Ook dit is een belangrijk onderdeel om mee te nemen in uw plannen.


Laat u adviseren

Zoals u kunt lezen is de juiste verlichting rondom en in uw bedrijf erg belangrijk. Wij raden u aan om hier voorafgaand aan uw plannen over na te denken en u zeker te laten adviseren. Wij als professionals zetten uw ideeën en wensen om in een functioneel plan. Met de juiste verlichting zorgt u voor veiligheid, productiviteit, sfeer, klantbeleving en kunt u commercieel succes bevorderen. Wij adviseren u vrijblijvend en kijken graag met u mee. Neem contact met ons op, wij helpen u graag!


Snel meer weten over bedrijfsverlichting zoals zakelijke verlichting en kantoorverlichting? Download gratis onze informatieve whitepapers. Hierin geven wij u waardevolle tips, zodat u goed geïnformeerd aan de slag kunt.

bottom of page