top of page

Een lichtplan maken. Hoe doen we dat bij Edison Projectverlichting?

Vaak is verlichting een sluitpost op de begroting. Bij het opnieuw inrichten van een ruimte wordt er vaak eerst gedacht aan de indeling, het interieur en de gewenste afwerking. En dat is zonde, want de juiste verlichting kan heel veel toevoegen aan uw bedrijf. Bijvoorbeeld aan kwaliteit en productiviteit van uw medewerkers. Sfeer en beleving voor uw gasten en veiligheid voor al uw bezoekers.


Vragen die wij vaak krijgen zijn: waar moeten de lampen komen, welke armaturen heb ik nodig en hoeveel en welk soort licht past het beste. Dit zijn de zaken die u opneemt in uw lichtplan. Wanneer u aan het begin van uw plannen rekening houdt met uw verlichting kan dit veel geld en ergernis schelen. Dit doet u door het (laten) maken van een lichtplan. Hiermee zet u uw wensen en behoeften om in een functioneel plan voor de verlichting. Op deze manier kunt u aan het begin van uw (ver)bouwproces rekening houden met benodigde aansluitpunten, afwerking (bij inbouwverlichting) en het netjes wegwerken van ophanging en kabels. Ook wanneer u in bestaande bouw aan de slag gaat is het slim om een lichtplan te maken. Juist doordat u waarschijnlijk afhankelijk bent van vaststaande aansluitpunten is het belangrijk om een plan te maken.


Een lichtplan komt bij ons tot stand in een aantal stappen. We starten altijd met een adviesgesprek. Tekeningen van het betreffende gebouw/pand vormen de basis van dit gesprek. Samen bekijken we de wensen en mogelijkheden. We lopen de indeling en de functie van de ruimtes samen door en stemmen het plan hierop af. Daarnaast is het van belang om te weten waar we aan de slag gaan? Betreft het een nieuwbouwproject of bestaande bouw? In dit gesprek is het belangrijk dat u uw wensen en het doel van de verlichting kenbaar maakt.


Verlichting is maatwerk. Per situatie is er vaak een andere oplossing nodig. Op kantoor is het belangrijk dat werknemers voldoende licht hebben zodat ze hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. In een winkel wilt u producten zo goed mogelijk laten opvallen door de juiste belichting. En in een restaurant krijgt u te maken met een tegenstelling doordat u juist sfeer wilt creëren voor de gasten, vaak met weinig licht en een goed verlichte werkomgeving voor uw chefs, met veel licht. Om dit te kunnen realiseren is het adviesgesprek belangrijk, zo kunnen wij een idee en gevoel krijgen bij de vraag die u bij ons neerlegt. Wanneer het gewenst en mogelijk is komen wij zelfs bij u op locatie de situatie in kaart brengen.


Aan de hand van het gesprek en eventueel een locatiebezoek brengen wij een advies uit. We bespreken de vragen die er eventueel nog zijn. Bij akkoord gaan wij aan de slag met uw lichtplan. In het lichtplan bepalen we de aansluitpunten, lichtsterkte, lichtkleur en doen een voorstel voor armaturen. Als het lichtplan klaar is maken we een afspraak om dit te bespreken. In dit gesprek maken we samen de keuze in armaturen. Wij hebben genoeg naslagwerk waaruit u kunt kiezen. Daarbij kunnen we u meteen adviseren. Op basis van deze keuzes kunnen we u dan een prijsvoorstel doen.


Vanuit een goedkeuring op het prijsvoorstel gaan we het uitvoer traject in gang zetten. Alle armaturen en andere benodigdheden zullen we bestellen. Daarnaast treden we in overleg met derde partijen als aannemers, uitvoerders, architecten, interieurontwerpers of andere partijen die betrokken zijn. Dit om de uitvoer zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. De uitvoering zal volgens het lichtplan plaatsvinden. Als de uitvoering is gedaan volgt de oplevering. Hierbij lopen we samen alles met betrekking tot de verlichting na.


Dit is hoe een samenwerking met Edison Projectverlichting eruitziet. De basis is het lichtplan, onze pijlers zijn ontzorgen en service. Wij kijken er naar uit om samen met u aan de slag te gaan. Wilt u meer informatie of wilt u een adviesgesprek met ons inplannen? Neem dan contact met ons op.

Comments


bottom of page