top of page

Eetcafé De Wieëtsjaf

Aan de Markt in het Zuid-Limburgse Kerkrade is sinds 2008 het populaire eetcafé De Wieëtsjaf gevestigd. Het woord Wieëtsjaf komt uit het lokale dialect en betekent café. De Wieëtsjaf laat zich het beste omschrijven als een gezellig en sfeervol eet en drink café met een uitgebreide menukaart en een royale keuze uit maar liefst 65 speciaal bieren.

In 2022 deed zich de mogelijkheid voor om vanaf de oorspronkelijke hoeklocatie te verhuizen naar een voormalig bankgebouw slechts 2 panden verderop. Een mooie kans omdat de nieuwe locatie beduidend groter is en het aantal gasten blijft groeien. Interieurarchitecte Ineke Roosen van IR Ontwerp tekende het spectaculaire nieuwe interieur en vervolgens werd er met man en macht gewerkt om voor de feestdagen operatief te zijn. Alle harde werk werd beloond want vlak voor Kerst was het voormalige bankgebouw getransformeerd tot een gezellig eetcafé en konden de deuren geopend worden.

Aan Edison Projectverlichting de vraag om de juiste verlichting op passende wijze in het interieur te integreren. In het geval van De Wieëtsjaf werd er gebruik gemaakt van duurzame en energiezuinige LED verlichting in dim to warm uitvoering. Om flexibiliteit te kunnen garanderen werd er o.a. gekozen voor toepassing van 3-fase rail en LED railstralers. Door alle verlichting DALI dimbaar uit te voeren is het niet alleen mogelijk om stabiel te dimmen tot slechts 1%  maar kunnen er ook preset scenes geprogrammeerd worden die  vervolgens gemakkelijk met slechts één druk op de knop opgeroepen kunnen worden.

Gerelateerde Projecten

bottom of page