top of page

Villa L’Hoëst

2 jaar geleden kreeg Edison Projectverlichting van ontwikkelaar en eigenaar Richelieu Monumenten Maastricht BV het verzoek om qua verlichting mee te denken in een exclusief woonproject in Maastricht. Het betrof het verbouwen van de karakteristieke direct aan de rivier de Maas gelegen monumentale Villa L’Hoëst gebouwd tussen 1880 en 1890. Uitgangspunt was om de villa te verbouwen tot 3 stijlvolle stadsappartementen voorzien van alle mogelijke luxe en comfort. 

 

De afgelopen 2 jaar is met grote zorg voor het behoud van het monumentale karakter van het pand hard gewerkt om de visie van de opdrachtgever te realiseren. Het uiteindelijke resultaat mag er zeker zijn! De combinatie van de klassieke architectuur van de villa gecombineerd met een modern luxe interieur met een extreem hoog afwerkingsniveau mag gerust spectaculair genoemd worden.

 

De sfeervolle verlichting in dit project is volledig in DALI uitgevoerd en wordt aangestuurd vanuit een geïntegreerd domotica systeem. Dit staat garant voor ongekend bedieningscomfort en biedt de mogelijkheid om onder andere eindeloos te variëren qua lichtniveau en (geprogrammeerde) lichtscenes.

 

Een niet alledaags project waar we bijzonder trots op zijn!

 

Fotografie: Etienne Courtens

Gerelateerde Projecten

bottom of page